Innovatief project rond Crisishulp

Vanaf 1 oktober 2018 tot en met 30 juni 2020 loopt een nieuw innovatief project. Dit project werd goedgekeurd door het Agentschap Jongerenwelzijn en heeft volgende doelen.
 

(1) Een bijkomende methodiek voor crisisbegeleiding

Een gesystematiseerd en methodisch antwoord vinden voor gezinnen in crisis die nood hebben aan een intensieve op competentie verhogende crisisbegeleiding maar niet beantwoorden aan de specifieke eisen voor Families First zoals:

  • Hulp tijdens acute crisis in afwachting van reeds geïnitieerde residentiële hulp (overbrugging);
  • Hulp tijdens acute crisis waarbij de wens tot samenleven niet duidelijk of aangewezen is;
  • Hulp tijdens acute crisis bij een gezin in co-ouderschap waarbij beide gezinssystemen bereid zijn om mee te werken in het belang van het kind.

(2) Ontwikkeling van een module veiligheidsplanning bij (hoog)dringende crisisvragen

Het doel van dit project is een vernieuwde samenwerkingspraktijk te ontwikkelen in geval van (hoog)dringende jeugdhulpvragen (wie doet wat en wanneer), gebaseerd op een gedeelde trajectvisie en trajectvoering van OSD Oost-Vlaanderen en ‘De Cocon’ ten voordele van het betrekken, ondersteunen en activeren van het betekenisvolle netwerk van kinderen, jongeren en ouders met het oog op veiligheidsplanning in de thuiscontext.

 


Word jij onze nieuwe collega?

Kijk dan snel bij vacatures!

Blijf op de hoogte!

Op onze facebookpagina vind je berichten over 'De Cocon', jeugdhulp, opvoeden of maatschappelijke thema’s waar we mee geconfronteerd worden.

Je kunt ons ook terugvinden op LinkedIntwitter en Instagram.