Contextbegeleiding: Informatie voor jongeren

Wie zijn we en wat doen we?
Onze organisatie heet 'De Cocon', en wij helpen kinderen, jongeren en ouders die het moeilijk hebben. Op deze pagina vind je alle informatie over de contextbegeleiding die we bieden.

Wat is contextbegeleiding?
Contextbegeleiding wordt ook wel 'thuisbegeleiding' genoemd. Dat betekent dat er een begeleider bij jou thuis komt om jouw gezin te ondersteunen in dingen waar je zelf niet meer aan uit geraakt.

Hoe komt het dat ik contextbegeleiding krijg?
Eigenlijk is het heel normaal dat er problemen zijn in een gezin. Er gebeurt bij iedereen wel eens iets: een ruzie, iemand wordt ziek, iemand heeft een probleem en weet niet wat te doen, ... Samen met jouw ouders, vrienden, familie of een kennis geraak je er wel uit door erover te praten en samen oplossingen te vinden. Maar soms blijven de problemen aanhouden en lukt het niet om oplossingen te vinden. Er zijn verschillende problemen tegelijkertijd of de problemen zijn ineens zo groot dat je er niet meer uit geraakt.

Wat nu?
Iedereen is anders en iedere situatie is dus ook anders. Afhankelijk van wat er aan de hand is, denken we samen met jou en jouw ouders na over wat de beste mogelijkheden zijn voor jullie.

Hoe kan je ons bereiken?
Tijdens de begeleiding kan je jouw begeleider telefonisch bereiken. Je zal het telefoonnummer van hem of haar krijgen. Vind je het nummer even niet terug? Op deze pagina kan je de naam van jouw begeleider vinden met zijn of haar contactgegevens.

Ben je niet aangemeld bij ons en op zoek naar hulp?
We leggen hier uit wat je kunt doen.

Hieronder vind je meer informatie over de soorten thuisbegeleiding die wij bieden 👇

Jij hebt rechten

Kinderen en jongeren hebben rechten als ze geholpen worden door een hulpverlener. Wil je meer weten? Bekijk de video hieronder of kijk hier voor meer uitleg.