Functie: Pedagogisch contextbegeleider

In een notendop:

  • Contextgerichte begeleiding op maat aan maatschappelijk kwetsbare jongeren op zoek naar een stabiele thuis (CBAW) en aan gezinnen met kinderen in een verontrustende (opvoedings-)situatie (IKT/TB)
  • Hulpverlening op een methodische wijze
  • Je doet aan: vraagverheldering, diagnostiek, praktische hulp bieden, aanleren en trainen van praktische en sociaal-emotionele vaardigheden, oefenen van nieuw gedrag, ...
  • Continu bijleren, beleidsmatig meedenken, samenwerken in een geëngageerd team
  • Geprikkeld? 👉 Bekijk hier de volledige functieomschrijving

Spreekt deze beschrijving je aan? Dan is de functie pedagogisch contextbegeleider misschien wel iets voor jou! Neem in dat geval zeker eens een kijkje bij onze vacatures.

 

Collega's aan het woord: een interview

We zitten samen met Johan (62), Jolijn (30), Annelies (29) en Brecht (28). Als contextbegeleider helpen ze maatschappelijk kwetsbare jongeren vanaf 17 jaar bij het uitbouwen van een stabiele thuis (CBAW), en steunen ze gezinnen met kinderen in een verontrustende (opvoedings-) situatie (IKT en TB). We reflecteren met ons allen over hoe het is om contextbegeleider te zijn bij De Cocon.

👇 Lees het artikel hieronder verder of 👉 bekijk hier de PDF-versie

 

Blijf op de hoogte!

Op onze facebookpagina vind je berichten over 'De Cocon', jeugdhulp, opvoeden of maatschappelijke thema’s waar we mee geconfronteerd worden.

Je kan ons ook terugvinden op LinkedIntwitter en Instagram.