Jouw dossier en het verslag

Voor ons is openheid heel belangrijk. Dat wil zeggen dat we je steeds op de hoogte houden over wat we doen:

Het verslag

Tijdens de begeleiding schrijft de begeleider (vaak) een verslag. Als het geschreven is, dan wordt het vooraf met jouw gezin besproken. Jouw gezin ontvangt er telkens een exemplaar van, en we laten je weten wie het verslag kan zien.

Wat staat er in een verslag?
In een verslag wordt geschreven hoe de begeleiding verloopt. Er kan informatie in staan over: de sterktes en de uitdagingen van het gezin, de doelen, de acties, de veranderingen, de verschillende meningen van het gezin en deze van de begeleider, ...

Jouw dossier

Als je steun krijgt van ons, dan houdt de begeleider een dossier bij over jouw gezin. Deze staat op de naam van één van de kinderen van het gezin.

Hoe ziet mijn dossier eruit?

Bij ons bestaat een dossier uit een map waarin papieren zitten en een digitale map op de computer.

Wat staat er in mijn dossier?
In jouw dossier staat nuttige informatie over de kinderen van het gezin, de ouders en iedereen die belangrijk is voor jouw gezin. Dat zijn bijvoorbeeld contactgegevens. Ook de verslagen die we schrijven, worden erin bewaard.

Kan ik mijn dossier bekijken?
Je mag altijd vragen aan de begeleider om jouw dossier te bekijken. Informatie die door één van de gezinsleden als vertrouwelijk werden bestempeld, zijn niet toegankelijk voor andere gezinsleden.

Hoe lang wordt mijn dossier bewaard?
We bewaren jouw dossier tot het kind op wiens naam het dossier staat, de leeftijd van 35 jaar heeft bereikt.

 

Privacy

De Cocon hecht veel belang aan privacy en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wij houden ons aan alle wetgeving en regelgeving hierover. Als je hierover meer wilt weten, kan je hierover alles terugvinden in ons “Privacyreglement”.