Groepswerking? Ouderwerking?

Het doet deugd om eens te praten met mensen die in een gelijkaardige situatie zitten. Wij organiseren daarom regelmatig groepswerkingen voor ouders en jongeren die steun krijgen van ons.

Groepswerking voor jongeren

Voor jongeren die Contextbegeleiding Autonoom Wonen (CBAW) volgen, organiseren we twee keer per maand de groepswerking La Vie. ‘VIE’ staat voor ‘Vertrouwen In Elkaar’.

Deze groepswerking zijn momenten waarop CBAW-jongeren samenkomen om ervaringen te delen, vragen te stellen, elkaar tips te geven, na te denken of gewoon om zich te informeren over bepaalde thema’s, ondersteund door enkele begeleiders. We combineren dit met een gezamenlijke activiteit of koken samen. We leren van elkaar en we kunnen feedback geven en ontvangen om samen sterker te worden.

ouderwerking voor ouders

Voor ouders die Intensieve Kortdurende Thuisbegeleiding (IKT) of Thuisbegeleiding (TB) volgen, organiseren we momenten om ervaringen te delen, vragen te stellen, elkaar tips te geven, na te denken of gewoon om zich te informeren over bepaalde opvoedingsthema’s, ondersteund door enkele begeleiders.

Kinderopvang
Tijdens groepswerkingen voor ouders organiseren we kinderopvang. Op die manier kan dit ook voor jouw kind een fijne avond worden! Als je interesse hebt, laat het zeker weten aan je begeleider. Dan zal hij of zij jullie meer informatie geven.

 Het delen van ervaringen met lotgenoten zorgt voor (h)erkenning, biedt informele leerkansen, betekent een grote steun en geeft perspectief. De groepswerking is belangrijk."

 Het is een plaats waar ik mezelf kan zijn, waar ik word begrepen."